‘Wira Penyelamat’ Dilaporkan Kritikal Di ICU Akibat Dipatuk Ular (3 Foto)

Seorang anggota bomba yang amat dikenali ramai, Abu Zarin Hussin atau lebih dikenali sebagai Wira Penyelamat dilaporkan tidak sedarkan diri di wad rawatan rapi (ICU) Hopital Bentong selepas dia dilaporkan telah dipatuk ular tedung.

Berita dukacian berkenaan telah dimuatnaik di laman Friends of Bomba Malaysia, di mana laman itu memaklumkan Abu Zarin masih berada dalam keadaan tidak sedarkan diri di Wad Kecemasan Hospital Bentong dan dikhabarkan dipindakan ke Hospital Temerloh.

“Marilah sama2 kita memanjatkan doa agar beliau selamat. Semoga diberikan kesembuhan untuknya..In Shaa Allah”, tulis laman berkenaan.


Beliau yang digelar “king” sering mengetuai Skuad King Cobra Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia Pahang sebagai tenaga pengajar bagi melatih anggota pasukan untuk menangkap haiwan berbisa selain mengadakan ceramah dan taklimat kepada orang ramai.

Abu Zarin sebelum ini dikenali ramai selepas banyak video dan gambarnya menangkap ular dan bermain dengan ular menarik perhatian netizen sehingga beliau boleh dikategorikan sebagai selebriti media sosial.

Bakat yang ada itu memboleh beliau pernah menyertai pencarian bakat Asia’s Got Talent dan berjaya bertahan sehingga ke peringkat suku akhir.

Sape2 yg xtgok lg vdeo Wira Penyelamat masuk Asia Got TalentBleh tgok kat sini..Walaupun gagal..tapi itu satu percubaan yg membanggakan..Juri takut sgt tgok aksi WP..hehe#AsiaGotTalent

Posted by Muhammad Nazri Samaruddin on 12hb Oktober 2017

Ini bukanlah kali pertama, di mana termasuk kali ia Abu Zarin telah sudah sembilan kali dipatuk ular dimana yang paling teruk ialah beliau koma dua hari dan hampir meragut nyawanya apabila dipatuk ular tedung.

Apapun bersama-sama kita doakan semoga Abu Zarin cepat pulih dan dipermuadahkan segala urusan – Siakapkeli.my

Ajar baca buku

Pagi2 ajar 'anak murid' baca A B C dulu…Kredit: Wira Penyelamat/ Tular Kini

Posted by Siakap Keli on 3hb Januari 2018

Kalau g camping kat hutan mesti tabur belerang keliling khemahkan… Tapi betul ke ular takut ke belerang? saksikanKredit: Wira Penyelamat https://goo.gl/1lS6rw

Posted by Siakap Keli on 26hb Januari 2016

Sumber:siakapkeli

(Visited 157 times, 3 visits today)